Klan Black Panthers

Forum klanu Black Panthers na serwerze GravelanD Hunter x13

• Index
  •  » Pytania
  •  » Składanie sprzętu i inne gryzące problemy

#1 2008-10-16 11:05:55

Grisznak

Clan Member

Punktów :   

Składanie sprzętu i inne gryzące problemy

Witam wszystkich
Jestem w klanie ponad dwa tygodnie(a mam zamiar zabawić dłużej) niektórzy zapewne mnie kojarzą ... to ten z dłuuugim mieczem
      Chciałbym poruszyć sprawę składania sprzętu. Jak widać mamy już 5lvl klanu część osób już robi subki ale cały czas biegamy w gratach C-D. Moja propozycja jest taka by po kolei poubierać wszystkie osoby w A-graty. Zaczynamy od CL-a, potem vCL i tak dalej. Listę kolejności w jakiej będziemy ubierać daną osobę najlepiej zwalić na CL-a . I każdemu wyznaczyć zadania do realizacji. Jeśli każdy sobie będzie robił potrwa to raczej dłużej niż krócej. Oczywiście sprzęt tak złożony wraca do cwh gdy się odchodzi z klanu lub  należy go wykupić za wartość podaną przez CL-a. Pomysł narzucił mi się w sumie dziś rano gdy zacząłem robić quest na recki w Gigant Cave. Niestety keye nie wpadają mi już (73lvl) i mogę go sobie robić do usr...  śmierci. A miałem cichutka nadzieję, że do pierwszego sige polecę w zbroi i bizu A.
      Druga sprawa jak wiemy istnieje spoil klanowy (udostępniany zaufanym osobą). Proponuję aby spoilowanie matsów  tym krasiem nie było przywilejem ale obowiązkiem, np. raz w tygodniu każdy gracz powyżej 64 lvl wchodzi na spoila klanowego i wyciąga matsy jakie są w danej chwili potrzebne do cwh. Wszystko, razem z dropem, co wyspoiluje trafia do cwh i tu znowu nasi niezastąpieni CL i vCL muszą decydować jakie matsy są potrzebne w danej chwili i jakąś listę kto ma teraz popracować krasiem. To ile każdy gracz poświęci na spoilowanie można uzależnić albo od ilości matsów albo od czasu (np każdy ma pospoilować 3h tygodniowo). W tej chwili nie ukrywajmy ale każdy trzyma wszystko przy tyłku.
     Trzecia sprawa jeżeli jest pt klanowe załóżmy powyżej 5 osób to wszystkie matsy i cały drop składamy w cwh.  A dopiero CL decyduje komu przydzielić dropy (pierwszeństwo może mieć oczywiście osoba która miała drop).
Rozumiem, iż powyższe punkty mogą się spotkać z żywym sprzeciwem ale weźcie pod uwagę nie tylko co klan robi dla Was ale co Wy robicie dla klanu.
    Z klanem, w którym grałem na x4 przez prawie rok do tej pory utrzymuje kontakty i muszę przyznać, że powyższe zasady w mniej lub większym podobieństwem były realizowane (np ja dawałem matsy a z cwh dostałem recke i keye). I biegałem gratach A i S jako łuk miałem mayestick  light , carnage, bizu S.
    Kolejną rzeczą są RB-ki. Czemu nie wykorzystujemy potencjału i nie chodzimy na RB ? Nie mówię tutaj o 80 lvl ale te do 55 lvl możemy łoić. Ubrać się w C-garty można raczej bez większego problemu a drop może by jakiś w końcu wpadł. Może nawet na skile klanowe by coś wpadło. Proponuje założyć osobny temat RB i umawiać się np na piątek koło wieczorka zbieramy ekipę na RBki od 40 lvl do 50 lvl. I lejemy co się da.
Hymm na dziś to chyba wszystko co mi przyszło do głowy.

Ostatnio edytowany przez Grisznak (2008-10-16 11:06:37)

#2 2008-10-16 13:18:02

Gatsu

Clan Leader

Re: Składanie sprzętu i inne gryzące problemy

RB 40-50 nie ubijemy chyba że wszyscy zrobia nowe postacie bo jak go zaatakujemy to all zamrozi i po zabawie. A wracając do tematu miałem już dawno taki zamiar, między innymi po to zrobiłem crafta klanowego. Jestem zaniepokojony postawą wielu członków klanu, ponieważ wiem, że spora ilość ludzi w klanie nie oddaje swoich matsów do cwh. Chociaż, gdyby wszyscy oddawli to co wydropią oprócz śmieci adeny i aa to już byśmy biegali w b/a grade a tak męcze się, żeby złożyć jednego seta avadona... Do tego większość kasy na ch musiałem dać ja (65kk) a od klanu dostałem jedynie 5kk...

#3 2008-10-16 13:38:49

Grisznak

Clan Member

Punktów :   

Jeżeli chodzi o CH należy wyciągnąć od wszystkich graczy powyżej 50 lvl po 1kk bez gadania. tyle każdy może dać (sam dałem Gatsu wie ile), ci od 40 lvl do 49lvl po 500k chce zwrócić uwagę iż z ch korzystają WSZYSCY więc wszyscy powinni pracować na jego kupno i utrzymanie ale tu się określi podatki.
   O RB tak właśnie miałem na myśli (może nie dopowiedziane) klanowicze, którzy mają odpowiedni lvl idą na klanowym reszta jeśli ma postać na odpowiednim lvl. Druga rzecz to nie problem zrobić 1 subke i trzymać ja na odpowiednim lvl lub wziąść skile i zrobić dlvl. Ale to w następnym etapie.

#4 2008-10-16 19:14:59

Lopez

Clan Member

2054476
Punktów :   

heh za ch dales 65 kk bo masz crafta, jak klan startowal dalem pomysl zeby chociaz pare osob olalo maina i zrobilo krasy zeby kase na ch trzepac to jedyna reakcja jaka temu towarzyszyla to "dobry pomysl hihi" i tyle. Wiadomo ze ja jako buffer nie jestem w stanie ustukac takiej kasy jak ty craftem wiec nie miej pretensji.

Co do skladania, eh gatsu zrob jakis temat na co skladamy sporo osob w klanie nawet nie wiem ze klan sklada przedmioty. Jako lider jestes zobowiazany si tego zeby przekazac wszystkim informacje, albo w grze albo na forum. Masz mozliwosc zostawienia czegos co zwie sie "clan notice", kazdy kto sie lognie od razu to zobaczy. Napisz tam adres forum, maja sie rejestrowac a tu ma byc topic mowiacy co sie aktualnie dzieje. Nie ma go wiec nie ma matsow sorry.

Ja mam matsy na sobie i w kazdej chwili moge je dac, problem polega na tym ze puki nie dostane preva na ogladanie cwh nie mam zamiaru tego robic. Dostales raz matsy i zlozyles sobie ava robe, a co z DD w klanie ktorzy biagaja w jakichs szmatach C? Chyba bardziej przyda sie sprzet wrzucic tym ktorzy potrzebuja go najbardziej czyli nukerzy i DD. Nawet nie dales znac ze zaczynasz cos crafcic wiec narazie nie mam do ciebie zaufania. Kazdy kto pakuje matsy do clanu ma prawo wiedziec co sie z nimi dzieje. Druga sprawa powiazana z mozliwoscia przegladania cwh. Skad ja mam wiedziec jakie maty mam dropic/kupowac jesli nie wiem ile czego mamy? I nie wiem co skladamy co wiaze sie z tym co pisalem powyzej.

Do dziela CL, prowadzenie klanu to nie tylko wydawanie rozkazow ale takze odpowiednie jego prowadzenie, tak wiec powodzenia

#5 2008-10-17 00:07:38

Mroczek

Clan Member

Punktów :   

Zgadzam się w 100% a nawet 10000000000000000% z Lopezem

#6 2008-10-17 06:43:38

Gatsu

Clan Leader

Lopez napisał:

Ja mam matsy na sobie i w kazdej chwili moge je dac, problem polega na tym ze puki nie dostane preva na ogladanie cwh nie mam zamiaru tego robic. Dostales raz matsy i zlozyles sobie ava robe, a co z DD w klanie ktorzy biagaja w jakichs szmatach C?

Po 1 matsy są trzymane na crafcie klanowym, więc w cwh i tak za dużo nie zobaczysz. Po drógie co do tego ava robe to 100% matsów części i recek sam sobie wyspoilowałem na swoim spoilu, zaraz zaczniesz mi mówić, że was okradam lawl

#7 2008-10-17 07:49:36

magik44

Nowy użytkownik

Punktów :   

Wiecie co z tymi matsami to racja nie wiem czy mam je oddawać czy nie... bo jak oddam to niby kiedy coś dostane jak nic nie jest przyporządkowane.

#8 2008-10-17 09:03:55

Grisznak

Clan Member

Punktów :   

Daltego potrzebana jest jakaś kolejność (lista) co komu składamy i kiedy. Jeżeli nie macie zaufania do CL-a ... nio cóż jeśli mu nie zawierzycie to komu ? Klan to nie CL ale ludzie go tworzący jeżeli coś się dzieje nie dobrego to tylko my możemy nad tym zapanować nikt inny. nigdy nie bawiłem sie uprawnieniami do cwh jeżeli istnieje opcja tylko podgląd to nie widze problemu aby to zrobić. Widział bym to w nastepujacy sposób.
1. Usatalana jest lista ludzi i ich potrzeb, pierwsi są Ci którzy mają najdłuzszy staż w klanie.
2. Proponuje iż składamy od razu graty A , graty B wtedy gdy A są zbyt unikatowe Priorytet bizu i ubrania  broń na końcu.
3. Nadawane są uprawnienia do podglądu do cwh i każdy wie kiedy jego kolej i jakie matsy są potrzebne.

#9 2008-10-18 17:47:40

Lopez

Clan Member

2054476
Punktów :   

Gatsu nie twierdze ze kogos okradasz, poprostu nie wiem co jest grane i z tego co widze nikt nie wie.

Ostatnio edytowany przez Lopez (2008-10-18 17:48:33)

#10 2008-10-18 22:25:31

Ravanger

Clan Member

Punktów :   

Ja jak na razie wrzucam wszystko co tylko mogę do cwh tak więc o samotnym składaniu nawet nie myślę... usiłuje kupić za wydropioną kasę ava robe co jest trochę żenujące tak więc przyczyniam się do zrobienia listy i zaczęcia składania setów/broni.

Ostatnio edytowany przez Ravanger (2008-10-18 22:26:29)

#11 2008-10-19 09:31:19

Dahaka

Clan Member

10066770
Punktów :   

Ja jak na razie sam składam BOPa ale trudno uzbierać wszystkie matsy i chwile mi to zejdzie

#12 2008-10-26 23:40:57

Terefere

vCL

Punktów :   

sluchajcie ja wam powiem tak gdyby matsy byly wkladane to itemki byly by skladane i nawet nie musielibyscie o nie prosic .... ale ja wiem i to bardzo dobrze ze wiekszosc kikra matsy i keye u siebie i skladaja na wlasna reke po 2 ja od jutra bede wyznaczala ludzi na spoila i zgadzam sie z tym co napisal grisznak w innym poscie co do spoila od jutra kazdy bedzie spoilowal 1 h dziennie a kolejka skladania matsow bedzie brana pod uwage od zaslug dla klanu , i prosby w wyznaczonym dziale na forum.
  Teraz was zmobilizuje i sie poubieramy na czasie a nie jak wiochmeni
chcialam tez podkreslic ze pare osob ma swoje spoile i to mnie bardzo cieszy od jutra ja tez w dzien w dzien bede 1 h spedzala na spoilu i bedziemy chodzili wiekszym pt na rozne keye itp

#13 2008-10-27 10:41:22

Grisznak

Clan Member

Punktów :   

W końcu, ja nie mam nic przeciwko aby biegać z 1h spoilem. Prawdę mówiąc sam zacząłem robić krasia ale mam jeszcze mały lvl (skupiam się na Destro aby wbić jak najwyższy lvl do sige), co nie znaczy że nie mogę nim przysiąść i coś pospoilować.  Z moich wymagań to chyba docelowo tylko Tallum Heavy Set kolczki tateo, i jakiś mieczyk lub bluncik dwóręczny np. Dragon Slayer a do tego Carnage Bow. Ale się nie pali.  Jeżeli będzie jakaś zbroiczka doom hevy wolna chętnie wdzieje. Musze potestować łuk na destro.

Ostatnio edytowany przez Grisznak (2008-10-27 13:44:42)

• Index
  •  » Pytania
  •  » Składanie sprzętu i inne gryzące problemy

Stopka forum

RSS